Halloweeni eri: Süüria kõrvitsakaste!

Halloweeni eri: Süüria kõrvitsakaste!

Meie kokk Iman jagab Halloweeni puhul teiega süüriapärast kõrvitsakastme retsepti! Süürias on Halloween üsna uus püha ja seda tähistatakse vaid suuremates linnades. Eestis elades on aga Halloween muutunud Imani peretraditsiooniks: kadri- ja mardipäev ja Halloween on laste lemmikpühad! “Just aitasin tütrel joonistada nägu, et saaks sõpradega tähistama minna!”, räägib Iman. “Juba kolmandat aastat!”

Kõrvitsakastme valmistamine on lihtne ning seda saab süüa riisi ja tatraga, kuid kõige hõrgum on see maftuuliga. Maftuul on araabiamaade sügisekuulutaja: oktoobris-novembris on selle aroomi tunda iga maja köögis.

Koostisained (kogused neljale):

Maftuul
Pärlkuskussi360 g
Sibulat1 keskmine
Vürtskööment1 tl
Panch punar maitseainesegu2 tl
Köögiviljapuljongi kuubikut2 tk
Kõrvitsakaste
Sibulat1 suur
Tomatit 2 keskmist
Kõrvitsat 300 g
Keedetud kikerherneid2 väikest purki
Tomatipastat6 spl
Vürtskööment1 tl
Peterselli 1 peotäis

Valmistamine (kogused neljale):

  • Esmalt tee valmis maftuul. Haki sibul peeneks. Kuumuta potis 1 spl õli. Lisa potti hakitud sibul ja prae segades kuni sibul muutub klaasjaks, umbes 3 minutit. Lisa potti pärlkuskuss, kuumuta aeg-ajalt segades umbes 5 minutit.
  • Seejärel lisa potti maitseained: vürtsköömen, panch punari maitseainesegu, 1 tl sool, 2/3 tl must pipar, köögiviljapuljongi kuubikud ja 800 ml kuuma vett. Keeda 15-20 minutit tasasel tulel ja sega aeg-ajalt. 
  • Samal ajal valmista kaste. Selleks pese kikerherned sõelal jooksva vee all ja nõruta kikerherned. Koori kõrvits. Haki sibul, tomat ja kõrvits.
  • Kuumuta pannil 2 spl õli. Lisa sibul ja prae 2 minutit. Lisa tomat ja prae paar minutit. Lisa kikerherned ja kõrvits ja prae veel paar minutit. Lisa pannile tomatipasta, vürtsköömen, 1 tl sool, 2/3 tl must pipar ja 300 ml vett. Hauta 10 minutit või kuni kõrvits muutub pehmemaks.
  • Serveeri maftuul taldrikul, lisa kaste ja hakitud petersell garneeringuks ja naudi!

Kõik pildid jäädvustas Elin Hein. Aitäh Sulle!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga