fbpx

Toidukoolitused

Toidukoolitused

Toidukoolitus on suurepärane ühistegevus, mis sobib seltskondadele ja töökollektiividele, kes soovivad koos lõbusalt aega veeta ning meeskonnavaimu kasvatada.

Meiega saad katsetada uusi retsepte, õppida uusi oskusi ja tunda uusi maitseid! Toidukoolitus on parim valik, kui soovid meeskonnaüritusele või sünnipäevale vürtsi lisada ja mis kõige parem, lisaks toredale koos veedetud ajale oskad valmistada päris autentseid rahvustoite tulevikus nii endale kui ka sõpradele-külalistele!

Näost näkku

Soovid sõpradega toredalt koos aega veeta või mõtled kuidas kolleegidega meeskonnavaimu kasvatada ja pakkuda neile unikaalne elamus?

Meiega saad õppida valmistama rahvusköökide pärleid nii, et oskad valmistada päris autentseid rahvustoite tulevikus nii endale kui ka sõpradele-külalistele! Lisaks sellele on õhtu lõpuks meeskonnal positiivne ühiskogemus ja ühiseid mälestused.

🇵🇸 Palestiina jõululaud

Kas tead, et Palestiinas, Petlemmas toimuvad iga-aasta suurejoonelised jõulupidustused? Jõulukuused, festivalid, kontserdid ja rongkäigud täidavad tänavad.

Jõulu- ja pühadeaeg on tuntud eriliste toitude ja lookas laudade poolest nii Eestis, kui ka Palestiinas. “Palestiina jõululaud” menüüpaketis õpime koos valmistama traditsioonilisi Palestiina jõuluroogasid.

Mahaši
Hõrgus jogurtikastmes veiselihaga täidetud köögiviljad ning viinamarjalehed, kõrval kohev basmati riis. See traditsiooniline Palestiina jõuluroog on külluslik ja toitev, milleta ei möödu ükski jõuluõhtu.
Ylangi
Riisi, veisehakkliha ja köögiviljadega viinamarjalehe rullid, millele lisavad unikaalset maitsekooslust piparmünt ja magus-hapu granaatõunakaste.
Baladiye salat
Klassikaline araabia roheline salat - lihtne, kuid värskusest pakatav tomati-kurgi salat kvaliteetse oliiviõli, peterselli ja mündiga.
Ma' amoul
Õrnad suussulavad datlikreemiga täidetud võiküpsised, ilma milleta ei möödu ükski tähtsam püha.

🇵🇸 Palestiina traditsiooniline pidulaud

Maklouba
Selle alaspidi riisiroa saladus peitub erinevate kihtide järjekorras ja serveerimises. Basmatiriis, kanaliha, erinevad köögiviljad ning maitseaineted muudavad roa tähtsündmuste ajal laua ehteks.
Tabboule salat
Tõeline vitamiinisalat, bulgruipõhjaga, millele annavad maitset rohke petersell, sidrun, tomat ja neitsioliiviõli.
Ma' amoul
Õrnad suussulavad datlikreemiga täidetud võiküpsised, ilma milleta ei möödu ükski tähtsam püha.

🇸🇾 Süüria õhtusöök (vegan)

Zahra Bil Laban
Praetud mandlitega, röstitud lillkapsa ja kerge küüslaugujogurtiga Süüria riisiroog, mida on lihtne ja kiire valmistada ning samal ajal pakatab maitsetest * Mannakiiš - värskelt valmistatud lavašš, kaetud oliiviõli ja legendaarse araania ürdisegu za’atariga.
Mannakiiš
Värskelt valmistatud lavašš, kaetud oliiviõli ja legendaarse araania ürdisegu za’atariga.
Baklava
Krõbedad filotaigna kihid sulavõi, kaneeli ja hakitud manditega, kaetud araabia roosiõiesiirupiga.

🇦🇪 Araabia mezzelaud

Kibbe
Veisehakkliha, mandlite ja granaatõunaga täidetud kosutav ja mahlane Süüria bulguripirukas.
Pitasai
Värkselt valmistatud õhuline pitasai.
Hummus
Tahiini ja sidruniga Lähis-Ida kikerhernedip, mille erilise maitse taga ei ole mitte uhked koostisained, vaid õige valmistamistehnika.
Ylangi
Riisi, veisehakkliha ja köögiviljadega viinamarjalehe rullid, millele lisavad unikaalset maitsekooslust piparmünt ja magus-hapu granaatõunakaste.

🇦🇪 Araabia mezzelaud (vegan)

Falafel
Palestiina teise generatsiooni falafelimeistri retsepti ja trikkide järgi valmistatav seest pehme ja väljas krõmps kikerhernesnäkk.
Pitasai
Värkselt valmistatud õhuline pitasai.
Hummus
Tahiini ja sidruniga Lähis-Ida kikerhernedip, mille erilise maitse taga ei ole mitte uhked koostisained, vaid õige valmistamistehnika
Ylangi
Rriisi ja erinevate köögiviljadega viinamarjalehe rullid, millele lisavad unikaalset maitsekooslust piparmünt ja magus-hapu granaatõunakaste

🇦🇪 Araabia tänavatoit

Veiseliha vrapp
Peterselli ja araabia vürtsidega kebabivarras koos õigete värskete köögiviljade, marineeritud sibula ja tummise ning kergelt vürtsika majoneesiga toitev vrapp.
Shawarma vrapp
Araabia vürtsiseguga kanaliha koos õigete värskete köögiviljade, hapukurgi ning koheva küüslaugukastme ja tšillikastmega toitev vrapp.
Lavaš
Värskelt valmistatud lavaš, millega rullime veise- ja kanaliha vrapid
Vrapikastmed
Laimi-harissamajonees, Süüria küüslaugukaste thoum ning Lähis-Ida tšillikaste šatta

🇦🇪 Araabia tänavatoit (vegan)

Falafeli vrapp
Värskelt valminud falafelid, ürdi-tahiinikaste, hummus koos õigete värskete köögiviljade, marineeritud sibula ja ürdi-tahiinikastmega toitev vrapp.
Hummus
Tahiini ja sidruniga Lähis-Ida kikerhernedip, mille erilise maitse taga ei ole mitte uhked koostisained, vaid õige valmistamistehnika.
Lavaš
Värskelt valmistatud lavaš, millega rullime veise- ja kanaliha vrapid.
Ürdi-tahiinikaste
Hummuse nõbu tahiinikaste. Tummine tahiini, tükike magusat datilt ning kerge jogurt toob kokku tõelise maitsebuketi, millega süüakse pea iga Lähis-Ida snäkki.

Juhendamine toimub eesti keeles, soovi korral võimalik ka inglise keeles.

Toidukoolitus kestab orienteeruvalt 2.5 tundi, Jameela õpetab araabia toidukunsti saladusi ning koos valmistame toidud ning sündmuse lõpuks on valmis isuäratavad toidud, mida koos nautida. Lisaks eeltoodud menüüdele saame luua ka just teie soovidele.

Muidugi saame luua ka erimenüü, mis on täpselt sinu soovide järgi. Mõtleme sinuga koos läbi ka sinu tooraine eelistused ja valime nt. laktoosi- gluteenivabad retseptid. Maailmaköök on rikas ja meie valikus on rohkelt vegan toite.

P.S Soovi korral on võimalik lisaks tellida ka suupistelaua ja/või joogid. Maitsevesi ja tee on juba hinna sees.

Köömen Jameela Kokk

Toidukoolitusi viib läbi Köömen peakokk Jameela

“Ma usun, et toit toob ühe laua taha kokku inimesi erinevatest kultuuridest – pole vahet, mis vanus, riik või religioon. Ma olen õnnelik kui inimesed valmistavad koos minuga toitu, sest see meenutab mulle mu kodumaad ning hetki, kui kogu perega koos toitu valmistame.

Olen ise Eestis õppinud ka uute toitude tegemist – minu absoluutsete lemmikute hulka kuulub nüüd rosolje, mida valmistan ikka ja jälle!”

Toidu valmistamine on Jameela veres, juba tema isa pidas Palestiinas falafelirestorani ning nüüd jagab Jameela araabia kokakunsti saladusi edasi ka meiega

TAGASISIDE

“Kui oled korra elus teinud ise falafele ja hummust ehtsa Palestiina koka juhendamisel (eesti keeles!), siis lihtsalt otsid neid maitseid edasi. Kordad toiduvalmistamist iseseisvalt oma kodus, haarad falafeli portsu Köömeni kohvikust ja räägid kõigile tuttavatele. Niimoodi mõjub see seltskonnaga kogetud toidukoolitus ja lummavad maitsed. Ja aina kordad ja kordad isuga.”

Juta

“Köömeni toitlustus on enam kui toit ja head maitsed. Koos toiduelamusega saime osa meile uudsest kultuurikogemusest. Jameela jagas meile killukesi eluolust Lähis-Idas ja oma môtteid elust Eestis. Tema siiras ja avatud olek tegi meie koosviibimisest tõeliselt toreda sündmuse!”

ANDRA

“Mul on nii hea meel, et ma osalesin Süüria hommikusöögi töötoas ning oskan nüüd tänu Köömeni osavatele kokkadele ka ise valmistada hummust, falafeleid ja muid hõrgutisi! Muidu ei teakski kui lihtne see tegelikult on. Soovitan soojalt!”

KAISA

Päringuvorm

Korduma kippuvad küsimused

Ajapikku on välja kujunenud kõige populaarsemad menüüd, panime need ka siia kirja. Tavaliselt valmistame ühe koolituse jooksul 3 -4 toitu. Muidugi saame luua ka erimenüü, mis on täpselt sinu soovide järgi – olgu selleks salatid, snäkid, pearoad, supid, magustoidud või hoopiski temaatiline pidulaud, näiteks Palestiina jõululaud. Mõtleme sinuga koos läbi ka sinu tooraine eelistused ja valime nt. laktoosi- gluteenivabad retseptid. Maailmaköök on rikas ja meil on ka rohkelt vegan menüüsid.

Tavapäraselt on üks koolitus 2,5 tundi pikk. Pärast koolitust saadame sulle ka koos valmistatud toitude retseptid – nii saad samu toite uuesti teha. Hinna sees on ka maitsevesi ja tee.

P.S Iga koolitus on unikaalne ning töötame välja just Sulle sobiva valiku – soovi korral võime keskenduda ja rääkida rohkem toidukultuuri, tavade ja kommete kohta, või vastupidi – õpetada just toiduvalmistamise tehnilisi aspekte. 

Tavapäraselt juhendab meie peakokk Jameela toidukoolitusel osalejaid, nii et kõik saavad omal käel toiduvalmistamisega tutvuda ning juhendamise ajal põimib sisse lugusid araabia toidukultuuri kohta ning jagab nippe, et kokkamine alati õnnestuks!

Koolitused toimuvad eesti keeles, kuid soovi korral saame juhendada ka inglise keeles.

Tule lihtsalt õigel ajal kohale, võta kaasa avatud meel ja hea tuju ning mitte midagi muud ei olegi vaja.

Korraldame toidukoolitusi nii Tallinnas, kui ka Tartus. Soovi korral saame tulla ka üle Eesti teie juurde, kuid siis võib broneeringu kinnitamine võtta tavapärasest rohkem aega, et leida sobilik õppeköök.

Online

Meeskond töötab kodukontoris või igaüks hoopis eri maailma otsast? Telli meie online töötuba ehk toidukoolitus!

 

Online töötuba on suurepärane ühistegevus, mis sobib seltskondadele ja töökollektiividele, kes asuvad üksteisest kaugel või ei saa ühte kohta kokku tulla. Meiega saad nautida maailma rahvusköökide pärleid – igaüks mugavalt oma kodust!

 

Meie kokad valmistavad toidud samal ajal osalejatega, vastavad kõikidele küsimustele ning jagavad nippe. Nii oskad valmistada päris autentseid rahvustoite tulevikus nii endale kui ka sõpradele-külalistele!

🇵🇸 Palestiina traditsiooniline pidulaud

Maklouba
Selle alaspidi riisiroa saladus peitub erinevate kihtide järjekorras ja serveerimises. Basmatiriis, kanaliha, erinevad köögiviljad ning maitseaineted muudavad roa tähtsündmuste ajal laua ehteks.
Tabboule salat
Tõeline vitamiinisalat, bulgruipõhjaga, millele annavad maitset rohke petersell, sidrun, tomat ja neitsioliiviõli.
Ma' amoul
Õrnad suussulavad datlikreemiga täidetud võiküpsised, ilma milleta ei möödu ükski tähtsam püha.

🇸🇾 Süüria tänavatoit

Shawarma vrapp
Araabia vürtsiseguga mahlane kanaliha koos erinevate värskete köögiviljade, hapukurgi ning araabia küüslaugukastme ja tšillikastmega toitev vrapp
Lavaš
Värskelt valmistatud lavaš, millega rullime veise- ja kanaliha vrapid
Vrapikastmed
Laimi-harissamajonees, Süüria küüslaugukaste thoum ning Lähis-Ida tšillikaste šatta

🇵🇸 Palestiina tänavatoit

Falafeli vrapp
Värskelt valminud falafelid, ürdi-tahiinikaste, hummus koos õigete värskete köögiviljade, marineeritud sibula ja ürdi-tahiinikastmega toitev vrapp.
Hummus
Tahiini ja sidruniga Lähis-Ida kikerhernedip, mille erilise maitse taga ei ole mitte uhked koostisained, vaid õige valmistamistehnika
Lavaš
Värskelt valmistatud lavaš, millega rullime veise- ja kanaliha vrapid
Ürdi-tahiinikaste
Hummuse nõbu tahiinikaste. Tummine tahiini, tükike magusat datilt ning kerge jogurt toob kokku tõelise maitsebuketi, millega süüakse pea iga Lähis-Ida snäkki.

Toidukoolitus toimub Zoom rakenduses ning toitu valmistame kõik koos, kokk juhendab meid reaalajas.

Kõikidele registreerunutele saadame kinnituskirja, kus on Zoom link, tooraine nimekiri koos vajalike kogustega ning köögitarbed, mis sul kokkamiseks kodus peavad olema. Toidukoolitus kestab orienteeruvalt 1,5 – 2,5 tundi. Koolitus toimub eesti keeles, soovi korral ka inglise keeles!

Toitu valmistame samal ajal, igaüks enda kodus. Kokk juhendab meid samm-sammult, ütleb, mida tuleb teha, vastab kõikidele küsimustele ning jagab nippe. Kasutame kahte kvaliteetset kaamerat, nii et saad jälgida täpselt meie koka tegevussamme.Grupi maksimaalne suurus on u. 15 inimest, sest nii saab kokk kõikidele personaalselt abiks olla.

P.S Tartu ümbruskonnas toimetame lisatasu eest toorained ka koju.

Köömen Jameela Kokk

Toidukoolitusi viib läbi Köömen peakokk Jameela

“Ma usun, et toit toob ühe laua taha kokku inimesi erinevatest kultuuridest – pole vahet, mis vanus, riik või religioon. Ma olen õnnelik kui inimesed valmistavad koos minuga toitu, sest see meenutab mulle mu kodumaad ning hetki, kui kogu perega koos toitu valmistame.

Olen ise Eestis õppinud ka uute toitude tegemist – minu absoluutsete lemmikute hulka kuulub nüüd rosolje, mida valmistan ikka ja jälle!”

Toidu valmistamine on Jameela veres, juba tema isa pidas Palestiinas falafelirestorani ning nüüd jagab Jameela araabia kokakunsti saladusi edasi ka meiega

TAGASISIDE

“Online töötuba oli väga positiivne kogemus, juhendaja oli professionaalne ja sõbralik ning toidukoolitus ise oli huvitav ning juhendadaja oli kaasahaarav ning vastas kõigile küsimustele kogu toidukoolituse jooksul. Kindlasti soovitan seda ka teistele ettevõtete meeskondadele”
Larissa
“Ma väga nautisin seda hubast toidukoolitust, sest meie juhendaja suutis jooksvalt hinnata kuidas igaüks meie grupist toiduvalmistamisel edenes ning vastavalt selle oma juhendamistempot kohandada. Oli näha, et juhendada oli päriselt ka huvitatud, vastas kõikidele meie imelikele küsimustele ning suutis luua mõnusa keskkonna.”
DAVID
“Köömen pakub kõike üle ootuste. Olin Lähis-Ida köögi osas skeptiline, aga muutsin täielikult oma suhtumist pärast toitude proovimist. Kõik toidud on maitsvad ja ka tervislikud – suures osas gluteeni- ja laktoosivabad ning mitte liiga piprased. Köömen võib pakkuda midagi nii gurmeelauale kui ka kohvipausiks. Kõige enam aga soovitan tellida töötuba ja minna kolleegide või sõpradega koos kokkama. Elamus on garanteeritud!”

KÜLLI

Korduma kippuvad küsimused

Ajapikku on välja kujunenud kõige populaarsemad menüüd, panime need ka siia kirja. Tavaliselt valmistame ühe koolituse jooksul 2 – 3 toitu. Muidugi saame luua ka erimenüü, mis on täpselt sinu soovide järgi – olgu selleks salatid, snäkid, pearoad, supid või magustoidud. Mõtleme sinuga koos läbi ka sinu tooraine eelistused ja valime nt. laktoosi- gluteenivabad retseptid. Maailmaköök on rikas ja meil on ka rohkelt vegan menüüsid.

Tavapäraselt on üks koolitus 1,5 – 2,5 tundi pikk. Pärast koolitust saadame sulle ka koos valmistatud toitude retseptid – nii saad samu toite uuesti teha.

Tartu piires pakume lisatasu eest ka teenust, kus toome sulle kõik vajalikud toorained õigetes kogustes koju kätte.

P.S Iga koolitus on unikaalne ning töötame välja just Sulle sobiva valiku – soovi korral võime keskenduda ja rääkida rohkem toidukultuuri, tavade ja kommete kohta, või vastupidi – õpetada just toiduvalmistamise tehnilisi aspekte.

Koolitused toimuvad eesti keeles, kuid soovi korral saame juhendada ka inglise keeles.

Kõige tähtsam on, et sul on arvuti ja hea internetiühendus.Toidukoolitus toimub Zoom platvormil.

 

Enne toidukoolitust saadame sulle vajaminevate köögitarvikute ning tooraine nimekirja. Erilist tehnikat või imelikke köögitarvikuid vaja ei ole, kõiki retsepte saame teha Eesti kodudes leiduvate köögitarvikutega, aga siis tead juba aegsasti, mitu potti valmis panna.

Kõik vajaminevad toorained on leitavad Eesti suuremates toidupoodides. Omalt poolt saadame nimekirja, mida täpselt osta. 

Tartu piires pakume lisatasu eest ka teenust, kus toome sulle kõik vajalikud toorained õigetest kogustes koju kätte – sellisel juhul pole vaja ise poes käia.

Päringuvorm

MEIE KLIENDID